Paardenzaken.nl is een online magazine voor de liefhebbers van paarden en de paardensport.

Sterke partners voor groeiambitie Veulenveiling Prinsjesdag
6 februari 2015

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag en een aantal exclusieve partners hebben gisteravond hun handtekening gezet onder een officiële samenwerking. Prinsjesdag wil de groei die de afgelopen jaren is ingezet doorzetten en heeft hier in partners gezocht die qua visie en ambitie passen bij deze veulenveiling.
Prinsjesdag richt zich met de jaarlijkse veulenveiling op de derde dinsdag van september op prestatie. Niet voor niets luidt de slogan: De Kracht van Prestatie. Niet alleen aansprekende veulens, maar juist functionele, correcte veulens met toekomstpotentie gebaseerd op sportprestaties uit moederlijnen en ijzersterke pedigrees worden door de selectiecommissie geselecteerd voor Veulenveiling Prinsjesdag.
NVP2015

“De afgelopen jaren zijn we van 9 naar 35 procent buitenlandse kopers gegaan en zijn we qua aantal veulens en embryo’s van 70 naar meer dan 100 gestegen. En we willen op alle gebieden blijven groeien met de kracht van prestatie als basis”, aldus voorzitter Arjan van der Waaij. “Om onze marktpositie te behouden en uit te bouwen hebben we ambitieuze partners gezocht die qua visie en marktpositie passen bij Prinsjesdag.”
Alle Prinsjesdag-partners zijn marktleider in hun eigen segment: Anemone Horse Trucks op het gebied van verkoop van paardenauto’s, ’s werelds meest vooraanstaande stamboek KWPN, de grootste uitgever van hippische media Eisma Horses Media in de vorm van Horses.nl en De Paardenkrant, dé expert op bodemgebied Agterberg Bedrijven, het voornaamste opfokbedrijf van Nederland Wim ten Pas Paardenopfok en de grootste paardenverzekeraar Hippo Zorg, sinds kort omgedoopt tot Xcellent Horse Insurance.
De groeiambitie van Prinsjesdag luidt volgens voorzitter Van der Waaij: “Nog betere veulens aanbieden uit de beste Europese fokkerijlanden en koperspubliek uitbreiden door naast kopers uit bekende landen als Verenigde-Staten, Mexico, Canada en verschillende Zuid-Amerikaanse landen ook kopers uit ‘nieuwe’ paardenlanden aan te spreken, zoals China, Rusland en de Arabische landen. Door embryotransplantatie en ICSI groeit de kwaliteit van de fokkerij in razend tempo. Prinsjesdag is hét bemiddelingsplatform tussen de beste Europese fokkers en eigenaren wereldwijd die het beste prestatiemateriaal zoeken.”
www.prinsjesdag.eu